Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 424 tys. ocen
8,7 10 1 423726
7,9 55 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Wie ktos czemu Ogar wyzwał na pojedynek Bronna?,jaki był jego powód miał zlecenie na niego czy po prostu nie podobało mu sie Bronna zachowanie,troche głupota żeby któryś z tych wyszkolonych zabijaków poszedł do piachu kiedy twierdza ich najbardziej potrzebuje.

Odc. Miazga :):):)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
DrunkenWind

powiedz mi gdzie ty tam widziales wyzwanie na pojedynek;] bo ja takiego czegos nie widzialem, bardziej przekomarzanie sie miedzy soba, ale nie odrazu zeby walczyc ze soba... ;p

ocenił(a) serial na 10
pivamornfis123

Ogar go prowokował wstał zagroził mu chwycił za miecz, Bronn nie bedac mu dłużny tez wstał i chwycil za sztylet kto wie jak to by sie skonczylo gdyby nie dzwony. Nie wiem co mial na celu Ogar żeby walczyc z Bronnem.

użytkownik usunięty
DrunkenWind

Chodziło o zaprezentowanie techniki walki dwoma mieczami w samych majteczkach oraz wybicia się z tarczy w powietrze, tak jak w Spartakusie, proszę Pana. Niestety wycięto to i zmieniono w serialu, tak nieudolnie kręconym. Pozdrawiam serdecznie.

DrunkenWind

Nie można zarzucać nic twórcom serialu, scenariusz tego odcinka napisał sam GRR Martin.

Mogło chodzić o dodatkowe ukazanie obu postaci, przede wszystkim tego że Ogar nie jest jakimś posłusznym sługusem Joffreya, tylko niebezpiecznym (o czym świadczy jak Bronn się go obawiał), nieprzewidywalnym zabijaką.

ocenił(a) serial na 10
klaus_kinski

Bronn sie go raczej nie obawial czym swiadczył jego pol usmieszek i lekcewazace spojrzenie uwilebiam ta postac :D

ocenił(a) serial na 6
DrunkenWind

Dobra mina do złej gry. :) Bronn przyjął tutaj bardzo dobrą taktykę, jeśli by doszło do walki wiadomym jest, że miał by ciężko pokonać ogara. Jest większy, silniejszy jego jedyną szansą był podstęp czyli nóż ukryty pod głupkowatym uśmiechem.

ocenił(a) serial na 10
wismerin

moze jest wiekszy i silniejszy ale to nie o to tu chodzi Bronn jest bardziej zaprawiony w boju wiecej bitew przezyl jako najemnik Ogar tylko stoi kolo Joffreya i zabija leszczykow z Bronnem miałby ciezka przeprawe i sadze ze gardło Ogara szybko by sie otworzyło

ocenił(a) serial na 7
pivamornfis123

"Krasnal będzie za tobą tęsknić".

użytkownik usunięty
DrunkenWind

Mam pytanie, proszę, niech ktoś na nie odpowie. Czy Bronn przeżył bitwę? Gdzieś w komentarzach ktoś napisał, że nie, a nie widziałam, żeby go zabili :P

ocenił(a) serial na 6

Powinien przeżyć ale jak zachowają się twórcy serialu tego nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 10
DrunkenWind

bo chcieli pokazać jacy to nie są kozacy, każdy z nich musiał powstać i kontynuuwać ta slowna walke o ego bo gdyby bronn nie wstal i nie wystapil przeciwko wrednym zaczepkom ogara wszyscy zebrani uznali by go za tchorza, a to mega obraza na tamte czasy ,takze to sprawa meskiego ego, genu samca alfa, po prostu chcieli pokazac te dwie postacie blizej, jakie to z nich nie sa twarde zabijaki

ocenił(a) serial na 6
DrunkenWind

Nigdy nie byłeś świadkiem bójki dwójki facetów w szkole albo gdziekolwiek indziej? każdy chce udowodnić, że to on jest tym samcem alfa i jak można przewidzieć od wyzwiska się zaczyna a na krwawiącym nosie kończy. :P
No tutaj było by chyba trochę gorzej. ;]

ocenił(a) serial na 10
wismerin

a własnie mi sie zdaje ze Cersei kazała Ogarowi sprowokowac Bronna i go zabic zeby oslabic Tyriona

ocenił(a) serial na 6
DrunkenWind

Nie wydaję mi się, jeśli cersei chciała by się pozbyć Bronna wynajęła by kogoś innego. Ogar był osobisty ochroniarzem Joffa i to głównie jego słuchał.